Sanal Gerçeklik Teknolojisi İş Dünyasını Yeniden Şekillendiriyor

Sanal Gerçeklik (VR), oyun endüstrisinde kullanılan bir ürün olarak hayata başlamış olabilir, ancak iş dünyasına farklı sektörlerden girmeyi başardı. VR ile işletmeler, risksiz ve uygun maliyetli yollarla hayatı simüle edebildiler. VR ve AR (Artırılmış Gerçeklik) uygulamaları sadece kendi hayal gücümüzle sınırlı. Ancak şu an için sanal gerçeklik teknolojisinin yoğun olarak kullanıldığı alanlara yakından bakalım.

Eğitim, VR’ın en önemli uygulamalarından biridir. Okullarda, iş sağlığı ve güvenliği alanında ya da tıpta. Aklınıza gelebilecek hemen her sektörde sanal gerçeklik üzerinden sunulabilecek eğitim hizmetleri sayesinde gerçek hayatın taşıdığı riskleri ortadan kaldırarak dilediğiniz eğitim faaliyetini yürütebiliyorsunuz.

Perakende, VR’ın en açık şekilde ticari uygulamalarından bazılarını sunuyor. Perakendecilerin, tüketici deneyimini ve harcamalarını en üst düzeye çıkarmak için ekranlarını, tabelalarını ve mağaza düzenini test etmesini ve iyileştirmesini sağlar. VR ayrıca, müşterilerin ürünleri gerçek anlamda keşfetmelerini sağlar. Yapılan bir araştırmaya göre erken teknoloji kullananların yaklaşık yüzde 70’i alışveriş yapmak için AR ve VR teknolojisini kullanmaya istekli. VR mağazaları asla kalabalık olmaz, özenli yardımcılara sahiptir ve kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimini kolaylaştırır.

Sanal Gerçekliğin inşaatta kullanılmasının birçok faydası var. Mimarların inşa edilmeden önce müşterilerine tasarımları boyunca yürümelerini sağladığı bir VR yazılım ile geri bildirim ve değişiklikler için maliyetsiz fırsatlar sunar. Yapı planlarını VR aracılığıyla 1: 1 ölçekte keşfetme yeteneği, aynı zamanda gerçek dünya ile tasarımcının hayal gücü arasındaki boşluğu da kapatır. Sanal Gerçeklik portföyleri, mimarların çalışmalarını potansiyel müşterilere sergilemenin bir yolu olarak da gelişti. Yeni teknoloji, kağıt planlarını 3B bilgisayar modellerine ve daha sonra sürükleyici VR simülasyonlarına dönüştürmeyi kolaylaştırdı. Bina tasarımlarını VR aracılığıyla keşfetmek, potansiyel müşterilerin bir mimarın çalışmalarını daha iyi anlamalarına yardımcı oldu.

VR, tasarım ve prototip oluşturma sürecindeki benzersiz uygulamaları nedeniyle imalat endüstrisinde önemli bir role sahiptir. Havacılık devleri Boeing ve Airbus gibi üreticiler, tasarımlarının pahalı, tam ölçekli prototiplerine olan ihtiyacı ortadan kaldırmak için teknolojiyi kullanıyor. 2007’den bu yana, Airbus, kabinlerin iç tasarımını simüle etmek için VR teknolojisi RAMSIS (Gerçekçi Antropolojik Matematik Sistemi) kullanıyor.

Tabii ki bu yeni teknolojiyi işinize adapte etmek için öncelikle ona dair bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Bu anlamda Türkiye’de 2015 yılından beri sanal gerçeklik teknolojisinde danışmanlık hizmetlerinin ötesinde bu alanda teknoloji geliştiren bir firma olarak, işinizin sanal gerçeklik teknolojisi ile entegrasyonunda çözüm ortağınız olarak çalışıyoruz.

ATEK MEDYA Eğitim, Ölçüm, Yazılım Teknolojileri ve Danışmanlık Hizmetleri

+90 312 431 13 53

Şehit Osman Avcı Mah. Meleki Cad. İNCİ LİFE Rezidans A-Blok No:113 Etimesgut – ANKARA

Bir yanıt yazın